Saltilpassing

Vi jobber med tilpassing av alle Antarès modeller, og ønsker gjerne å komme ut til deg og din hest for tilpassing. Vi har et utvalg demosaler som det går an å få prøve, så vi sammen kan finne den beste salen og tilpasningene for deg og din hest.

Vi holder til på Østlandet, men kjører gjerne lengre om det er ønskelig og vi får samlet flere som ønsker å prøve våre nydelige saler.

Pris konsultasjon per hest (kjøring inkludert): 1200 NOK

 

Hvordan få salen til å holde seg lengst mulig:

  • Husk at salen må ris inn, og dette tar noe tid. Salen skal både forme seg etter hesten og etter deg. Derfor er det viktig at du gir den tid, den blir bare bedre og bedre.
  • Ha alltid på saltrekket når salen ikke er i bruk.
  • Unngår overfargede stigbøyleremmer som kan lage stygge merker i salen, dette gjelder også skokrem på innsiden av støvlene.
  • Når du får hjem din nye Antarès sal er den allerede oljet, men læret trenger å mettes mer. Bruk derfor opp den lille flasken med olje du får med salen den første tiden du har salen. Gjerne annenhver dag. Etter dette trenger du ikke olje salen din mer enn ett par ganger i året. Unntak er om du har vært ute og ridd i regnet, da vil vi anbefale å olje inn salen og la den tørke uten trekket på. Er læret fremdeles tørt/merker etter regent, er det lurt å gi den en runde til med olje dagen etterpå.
  • Puss salen med Antarès glyserinsåpe ca. annenhver uke eller når du ser at den begynner å bli skitten. Ikke bruk for mye vann og tørk godt av salen. Deretter smører du den inn med Antarès lærbalsam, dette gjøres med tørr svamp. Gjerne la salen tørke litt før du tar på saltrekket igjen.
  • Vi anbefaler å smøre inn salen med Antarès lærbalsam ett par ganger i uken eller mer, dette gjør læret myk og du vil unngå at salen blir glatt.